İçeriğe geç

Muharrir Ne Anlama Gelir

Muharrir ne demektir?

Tahrir yazmak, yazmak anlamına gelirken, yazar ise yazar anlamına gelir. Kelimenin çoğulu muharriran olarak yazılır. Osmanlı döneminde, katiplik mesleğini yapan kişilere yazar denirdi.

Arapçada muharrir ne demek?

Kökeni: “Muharrir” kelimesi Arapça kökenli olup “حرر” (harrara) kökünden türemiştir. Anlamı: “Yazar” kelimesi, yazılı metinleri düzenleyen, düzelten veya düzenleyen ve yayınlayan kişiyi ifade eder.

Muharrik hukukta ne demek?

Seferber Ediciler ve Cezalandırma: Bir askeri, üstüne veya astına itaatsizlik etmeye ve fiilen saldırmaya tahrik eden kişi, seferber edici olarak kabul edilir.

Muhassar ne demek Osmanlıca?

Arapçada teshir kelimesi “birini büyülemek ve aldatmak” anlamına gelir. Bu kelimeden türeyen Muhassar ise birine ilgi duyan kişi anlamına gelir.

Muharrir ingilizce ne demek?

“muharrir” kelimesinin İngilizce-Türkçe sözlükteki anlamları: 4 sonuç Yazar i. Kalem i. Yazar i.

Muharrif ne demek?

(ﻣﺤﺮّﻒ) sıfat ve i. (ar. muḥarrif, taḥrіf “bozmak, dönüştürmek” kelimesinden) Sözü, yazıyı veya anlamı değiştiren, bozan veya çarpıtan (kimse veya şey): “Muharrifü’l-kelim: Sözleri ve anlamlarını değiştiren veya çarpıtan kişi.” .”

Mihaniki ne demek TDK?

Mihaniki kelimesinin güncel TDK sözlük anlamı nedir? Cevap: İş (emek, hareket vb.) düşünmeden, ölçülmeden, ancak alışkanlık kolaylığıyla veya sadece kasların hareketiyle yapılır.

Muharrik kuvvet ne demek?

Geçmişi gizle Geçmiş ayrıntıları Geçmişi temizle Geçmiş: hareket eden kuvvet.

İsyana Muharrik ne demek?

İsyanın başlatıcısı ve cezası: Birden fazla askeri itaatsizliğe, direnmeye veya üstüne veya astına saldırmaya kışkırtan kişi isyanın bir ajanı olarak kabul edilir.

Mülhak ne demek hukuk?

Katıl, katıl, bir şeye onu takip ederek katıl, ona eklen. Katılma. Bir sonraki bütçenin bir öncekine eklenmesi veya genel bütçeye bazı yardımcı bütçelerin dahil edilmesine ek bütçe denir.

Mevad ne demek?

Her şeyin özü ve esası.

Müssahhar ne demek?

Arapça kökenli olan “sahhar” (سَهَرَ) fiilinden türemiş olup “u” eki eklenerek oluşturulmuştur. Anlamı: “Musahhar” kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup genel olarak “bir şeyin veya birinin yönetimi veya kontrolü altında olmak, bağımlı bir durumda olmak” anlamına gelir.

Muti hangi dilde?

Muti, Güney Afrika’da uygulanan geleneksel bir tıp biçimidir. Kelime, ağaç anlamına gelen Zulu kökü -thi’den türemiştir. Muti’de kullanılan birçok doğal ürün ağaçlardan elde edilir.

Muharrif ne demek?

(ﻣﺤﺮّﻒ) sıfat ve i. (ar. muḥarrif, taḥrіf “bozmak, dönüştürmek” kelimesinden) Sözü, yazıyı veya anlamı değiştiren, bozan veya çarpıtan (kimse veya şey): “Muharrifü’l-kelim: Sözleri ve anlamlarını değiştiren veya çarpıtan kişi.” .”

Muharrer ne demek?

Türk Dil Kurumu’na göre muarrer kelimesi, “yazılı”, “yazılı”, “yazılıya geçirilmiş” anlamına gelen bir kelimedir.

Müverrih ne demek tarih?

Tarih kitapları yazan tarihçi, tarih bilimi ile uğraşır.

Zaruri sebep nedir?

Mücbir sebep, sözleşme taraflarının kontrolü dışında gerçekleşen bir olayın sonucu olarak ortaya çıkan “beklenmeyen durumlar” olarak tanımlanır. Sigortacılık sektöründe bu terim, çeşitli nedenlerle sözleşmesel yükümlülüklerin yerine getirilmemesi anlamına gelir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Progress Kompozit Harita Nedir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir