İçeriğe geç

Moro Çorbası Nedir

Moro çorbası nasıl yapılır?

İshal sorununu önleyerek binlerce bebeğin ölümünü önleyen Ersnt Moro, kendi tarifinin tüketilmesi gerektiğini söyledi. İçeriği oldukça basit olan Moro çorbası, 500 gram havuç, 3 bardak su ve tuzdan oluşuyor. Kolayca hazırlanabilen Moro çorbası o dönemde birçok çocuğun hayatını kurtarmıştı.

Harira çorbası içinde ne var?

Genellikle kuzu etinden yapılan et suyu, tarçın, zencefil, zerdeçal veya safran gibi başka bir renklendirici madde ve kişniş ve maydanoz gibi taze otlarla iyice tatlandırılır. Servis ederken limon suyu da eklenebilir. Çorba bir gece dinlendirilirse daha aromatik hale gelir. Genellikle kuzu etinden yapılan et suyu, tarçın, zencefil, zerdeçal veya safran gibi başka bir renklendirici madde ve kişniş ve maydanoz gibi taze otlarla iyice tatlandırılır. Servis ederken limon suyu da eklenebilir. Çorba bir gece dinlendirilirse daha da lezzetli olur.

Mihr çorbası nasıl yapılır?

Mehir çorbası tarifi nasıl yapılır? Yaz aylarında en çok hazırlanan çorba; Öncelikle buğday ve nohut katı ayran kıvamına gelene kadar kaynatılır. Haşlanan nohut ve buğday kaselere konur. Üzerine nane serpilir. Afiyet olsun.

Selanik çorbası içinde ne var?

Malzemeler: 4 adet patates, 1 adet havuç, 1 adet kereviz, 200 gr tavuk pirzola, 7 su bardağı su, 2 adet soğan.

Macar çorbası nedir?

Gulaş (Macarca: gulyás) Macaristan’ın geleneksel yemeklerinden biridir. Genellikle sığır eti, soğan, kırmızı biber ve kırmızı biberden yapılır. Gulaşın kökeni 9. yüzyılda Macar çobanlar tarafından yenen haşlanmış bir yemektir. Yemeğin adı Macarcada “sığırları güden kişi, çoban” anlamına gelir.

Mahluta çorbası neden yapılır?

Mercimek ve pirincin bir araya getirilerek baharatlarla karıştırılıp kaynatılmasıyla yapılan bu lezzetli çorba, aile bireylerini çok mutlu edecektir. Evinizi saran hoş kokusu ve doyurucu içeriğiyle Mahluta çorbası sofralarınızı taçlandırmaya adaydır.

Mevlana çorbası nedir?

Konya Mevlana Restoran’da deneyebileceğiniz ilk şey “Bamya Çorbası”dır. Küçük bamya çiçeklerinden pişirilen ve baharatlı etle hazırlanan, farklı bir tada sahip lezzetli bir çorbadır. Fırında mercimek, yine Konya’ya özgüdür.

Kara Fatma çorbası nasıl yapılır?

Bulguru yıkayıp 5 dakika pişirin. Semizotu yıkanır. Unu 100 gr tereyağı ile 5 dakika kavurun. Pembeleşince su ekleyip 10 dakika pişirin. Her şey homojen olunca haşlanmış nohut, yeşil mercimek, mercimek, haşlanmış bulgur, semizotu, sarımsak ve tuz eklenir ve kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirilir.

Hayır çorbası nedir?

Sadaka çorbası – Bir gece önceden suda bekletilen Adana domatesleri ve nohutlar etle birlikte ateşe atılır. Tuz eklenir ve kaynatılır. Kasedeki su azaldığında kaynar su eklenir. Et kemiklerinden ayrılır ve yemeğin malzemeleri eriyince kemikler çıkarılır.

Pırtike çorbası nedir?

Güneydoğu Anadolu’da yaygın olarak tercih edilen; Siirt mutfağının lezzetli öğelerini bünyesinde barındıran bu çorbayı denemediyseniz çok şey kaçırmışsınız demektir. Bu harika geleneksel çorba besleyicidir. Temel malzemeleri arasında ıspanak, pirinç ve sumak suyu bulunur.

Cennet çorbası nedir?

Ana malzemeleri mısır unu, tereyağı ve sarımsak tozu olan cennet çorbası, bağışıklık sistemini güçlendiren bir çorbadır. Kış aylarında sıklıkla tüketilen bu çorba, gribe ve soğuk algınlığına karşı direnci artırır. Tavuk suyu kullanıldığı için protein değeri de yüksektir.

Saray çorbası nedir?

Saray çorbası, adından da anlaşılacağı gibi Osmanlı mutfağından bir çorbadır. Bu tavuk ve baharat çorbasının büyük bir adı vardır ancak aslında yapımı oldukça kolaydır. Bu lezzetli çorbayı evinizde bulunan malzemeleri kullanarak fazla çaba harcamadan sofranızda servis edebilirsiniz.

Prenses çorbası içinde ne var?

Prenses çorbası malzemeleri: 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 adet havuç, 1 adet tavuk göğsü, yarım paket mantar (10-15 adet orta boy), 2 yemek kaşığı un, 1 su bardağı süt, 3 su bardağı su.

Kafkas çorbası nedir?

Doğu Anadolu bölgesine özgü olan Kafkas çorbası özellikle Kars ve Diyarbakır’da çok tüketilir. Et suyu, buğday ve sebzelerden yapılan bu yemeğin kış aylarında haftada bir kez tüketilmesi gerekir. Bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı sıra eklem ağrılarına da iyi geldiği bilinmektedir.

Haluçka çorbası nedir?

Samsun’un yöresel lezzetlerinden biri olan ve damakta nefis tadıyla tatlı bir tat bırakan Haluçka çorbası; hamur, nohut ve tavuk etinden yapılan bir yemektir. Genellikle meze menülerinde yer alan Haluçka çorbası, Samsun halkının severek tükettiği yemeklerden biridir.

Ecevit çorbası nasıl yapılır?

Ecevit çorbası nasıl hazırlanır: Pirinci 1 saat suda bekletin, suyunu süzün, biraz daha su ekleyip pirinç kaynayana kadar pişirin. Yumurta, yoğurt ve unu bir kasede çırpın. Çırpılan malzemeler pişen pirince yavaş yavaş eklenir. Daha sonra çorba kaselerine boşaltılır ve üzerine nane eklenir.

Darı çorbası nasıl yapılır?

Hazırlanışı: Kuru fasulye ve kırık mısır ayrı kaplarda bir gece suda bekletilir. Ertesi gün süzülür, bir tencereye alınır ve üzerini iki üç parmak geçecek kadar su eklenir. Çorba kıvamına gelene kadar pişirilir ve tuz eklenir. Sıcak servis edilir.

Meksika çorbası nasıl yapılır?

Soğan ve sarımsağı yağda kızartıyoruz, havuçları ekliyoruz ve kızartmaya devam ediyoruz. Domates veya salça, mısır, baharatlar ve kırmızı biberi ekleyip biraz karıştırıyoruz ve sıcak suyu ekliyoruz. Sebzeler yumuşayınca fasulyeleri ekliyoruz, ateşi kısıyoruz ve her şey yumuşayana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Dımbıl çorbası nedir?

Dımbil çorbası Sakarya’ya özgü bir çorbadır. İçerisinde haşlanmış hamur ve fasulye bulunur. Özellikle kış aylarında sıklıkla tüketilen dambıl çorbası hem lezzetli hem de besleyicidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

şişli escort